Kirjanduslik toidufestival “Sõna ja soustiga” kutsub Muuga mõisa kirjanduslikku kohvikut avama!

Laupäeval, 24. augustil toimub Muuga mõisas omalaadne ettevõtmine - kirjanduslik toidufestival „Sõna ja soustiga", kus üheks päevaks avatavad kirjanduslikud kohvikud pakuvad head-paremat, mida kohvikupidajad on eesti ilukirjandusest leidnud ja oma toiduvalikusse pannud.

Kirjanduslikke kohvikuid saab registreerida Vinni valla kodulehe kaudu (http://www.vinnivald.ee/sona-ja-soustiga).

Kohviku avamisest huvitatutele toimub Muuga mõisas infopäev 13. augustil kell 15.

Lisaks söögile-joogile avaneb publikul kell 11 algaval kirjanduspeol hea võimalus kuulda ja oma silmaga näha kohaletulnud kirjanikke, nendega vestleb kirjandusloolane Jaak Urmet. Meeleoluka mälumängu A.H.Tammsaare, Virumaa ja E.Vilde kirjandusauhinna žüriide vahel viib läbi Contra. Muusikalisi vahepalu pakuvad muusik Andrus Bonzo Albrecht, ansambel Viru-Nigula Mehed, Muuga kapell. Toimuyva ka mõisa tutvustavad ekskursioonid. Festivalipäeva lõpetab Tumeromantika kontserdiõhtu.

Eesti ilukirjandusest leiab kirjeldusi ja viiteid toitudest igale maitsele, samuti suhtumist toitu ja söömisse, seda, kuidas toiduga seotud sündmused paljastavad ühiskonna muresid, arusaamu ja uskumusi.  Avaneb suur ja lai ilukirjanduslik toidumaailm, tõeline sõna- ja soustikunst! Miks mitte seda kõike pakkuda ja proovida!

Kirjandusliku toidufestivaliga  tähistab Vinni vald Eduard Vilde nim. kirjandusauhinna 55. aastapäeva.

Kirjanduslikule toidufestivalile on oodatud nii kirjarahvas, lugejarahvas kui ka toidurahvas!

 

Hilje Pakkanen

 tel 55659396