Alustab lastevanemate koolitussari, mida rahastatakse projektist “Psühholoogilise abi pakkumine Vinni vallas”

Mullu alguse saanud ning vanemate seas suurt populaarsust kogunud lastevanemate koolitussari saab tänavu alguse Rita Rätsepa loenguga laste vaimsest tervisest.

9. oktoobril Vinni-Pajusti gümnaasiumis algava sarja esimene loeng kannab pealkirja „Kuidas märgata lapse vaimse tervise probleeme ning kuidas aidata". Kokku annab psühholoog neli erinevat nõustavat loengut, millest järgmine on juba 23. oktoobril. Novembris toimuvad loengut 7. ja 30. kuupäeval.

„Peame lastevanematele nõustavate loengute pakkumist ning nende toetamist äärmiselt oluliseks," ütles Vinni valla haridusnõunik Margit Diits, kelle sõnul on loengud suunatud nii pedagoogidele kui vanematele, sest mõlemad teevad tööd laste heaolu nimel.

Kui esimese loengu sisu on teada, siis ülejäänud kolme loengu puhul on läbiviijaks küll Rita Rätsepp, kuid teemad pole veel lõplikult paigas. „Hea meelega ootaksime siin vanemate sisendit, seda, millised teemad on nende jaoks olulised ning milles nad abi ja tuge vajaks. Ka juba läbi käidud teemade juurde võib alati naasta, kui vanemad tunnevad, et see on nende jaoks vajalik," lisas Diits.

Lisaks loengule on psühholoog kinnitanud valmisolekut ka piiratud mahus individuaalseks nõustamiseks.

Lastevanematele mõeldud loengute sari sai alguse mullu Roela kooli eestvedamisel. Tagasiside oli äärmiselt positiivne ning ka loengus käinud inimeste hulk oli märkimisväärne. „See näitab, et vajadus sellise sarja järele on olemas ning otsustasime seekord tuua loengud Vinni-Pajusti gümnaasiumisse," ütles haridusnõunik.

Loomulikult on suurde saali oodatud õpetajad ja lapsevanemad valla igast piirkonnast.

Eelmisel aasta koolitused toimusid teemadel, kas ja milliseid piire vajab laps, milline on õpetaja roll tänapäeva koolis ning kuidas olla võimalikult hea lapsevanem. Lisaks räägiti suhtetest perekonnas ja nende mõjust lapse vaimsele tervisele. Juunis lõpetas koolitussarja loeng stressist ja läbipõlemisest.

Infot koolituse ning registreerimise kohta leiab koolide ja lasteaedade e-keskkondadest (kodulehtedelt, e-koolist , Studiumist ja Eliisist, FB kontodelt).